HTML

Gyógyulj meg!

A legfontosabb, hogy amikor meghallod a diagnózist, rosszindulatú daganat – a pánikból kilépve – kizárólag a gyógyulásra gondolj! Kutasd fel a legjobban tetsző, legkedvesebb gyógyulási módot. Ez lehet gyógynövény, tea, vitamin, immunerősítő, vagy bármi, ami a szívedhez közel áll. Igyekszem segíteni azzal, hogy megosztom a tapasztalataimat. Mindet nem próbáltam ki, de amiről értesülök kiteszem ide, és ha úgy érzed Neked is jó lehet, használd! Közben erősen higgy abban, hogy segít, meggyógyít!

Friss topikok

  • mide: Új korszak kezdetén Még régen, Nagyanyámtól hallottam, a hideg évszakok kezdetén, a természe... (2014.01.24. 12:49) Egy onkológus ajánlja figyelmetekbe!
  • Gyógyulj meg!: @DonJak: Köszönöm az érdeklődést:) Nem! Szerinte nem lenne jó neki... Aki nem hagyja, annak nem le... (2013.01.29. 17:05) Kurkuma

Mandula

2013.01.11. 19:57 Gyógyulj meg!

mandula01_1357930526.jpg_599x371

A MANDULA
A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.
JÓTÉKONY HATÁSAI:
• E-vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, így közreműködik a szervezetet károsító oxigén szabadgyökök semlegesítésében.
 • A koleszterinszint szabályozásában betöltött szerepénél fogva megakadályozza a koleszterin lerakódását az erekben.
• Kalcium, magnézium és foszfor tartalma miatt a gyermekek, kismamák és idősek erős csontozatához szükséges. A kalcium-foszfát jó hatással van az emésztésre, segíti az egészséges fogak kifejlődését és megőrzését, menstruációs görcsök oldására is alkalmas. A kálium-foszfát kiváló a téli depresszióra, csökkenti a fáradtságérzetet, az ingerlékenységet is kedvezően befolyásolja, továbbá stresszoldó hatása is ismert. A Magnézium-foszfát az izomgörcsök és krónikus fájdalmak esetén segít. Mindemellett az agy működésére serkentőleg hat.
• Jótékony hatással van a máj és hasnyálmirigy problémákra.
• Az emésztést serkenti, a székrekedésre hatásos gyógymód.
• A benne lévő ásványi anyagok megerősítik a véredények falait, illetve kalcium, kálium és magnézium tartalmának köszönhetően kedvezően hat a szív munkájára is.
• A teljes vegetáriánusok étrendjének hasznos fehérje és telítetlen zsírsav forrása.
• Tápértéke miatt nagyon jó energiapótló.

KÍVÜLRŐL IS ÁPOL, SZÉPÍT
Felhasználása rendkívül sokrétű. Közismert bőrtápláló hatása miatt a kozmetikai ipar is előszeretettel hasznosítja arckrémek, testápolók, bőrradírok, stb. alkotójaként.A gasztronómia területén is közkedvelt. Fogyaszthatjuk nyersen, felhasználhatjuk sütemények díszeként, a cukrászatban a közkedvelt marcipán alapanyaga. Ízesíthetünk vele sülteket vagy köreteket. Az alkoholipar likőr gyártására használja. A tapasztalatok szerint legjobb, ha a mandulát mindennap fogyasztva megelőzésre használjuk. Olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, melyekből a szervezetünk minimális mennyiséget igényel, de hiányuk több betegség okozója is lehet.

Néhány felhasználási javaslat:
MANDULAITAL ELKÉSZÍTÉSE (székrekedés orvoslására kiváló)
Hozzávalók:
1/2 liter tej, 15 dkg őrölt mandula, 1 félbevágott vaníliarúd, 1 evőkanál méz
Elkészítése: a hozzávalókat összekeverjük, majd felforraljuk. 10 percet hűlni hagyjuk, majd átszűrjük és kinyomkodjuk a pép levét is.
OTTHON ELKÉSZÍTHETŐ BŐRRADÍR
15 dkg mandula őrleményhez 2 evőkanál felforralt, majd langyos hőfokra hűtött vizet adunk, az elegyet krémmé keverjük. A bőrre felkenjük, száradásig rajta hagyjuk, majd alaposan leöblítjük.
HIDRATÁLÓ TEJ
Elkészítése: 20 dkg mandulaőrleményt 2 dl vízzel felforralunk, majd néhány óra állás után leszűrünk. Ehhez hozzáadunk 1 evőkanál mandulaolajat és 3-5 csepp illóolajat. Fürdés után kiválóan táplálja az érzékeny, száraz bőrt.
E-vitamin tartalma és olajtartalma minden bőrtípusra használható. Rendszeresen alkalmazva puhává és bársonyossá varázsolja a bőrünket.

Szólj hozzá!

Címkék: mandula daganat

A bejegyzés trackback címe:

https://onk-aj.blog.hu/api/trackback/id/tr255012844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása