HTML

Gyógyulj meg!

A legfontosabb, hogy amikor meghallod a diagnózist, rosszindulatú daganat – a pánikból kilépve – kizárólag a gyógyulásra gondolj! Kutasd fel a legjobban tetsző, legkedvesebb gyógyulási módot. Ez lehet gyógynövény, tea, vitamin, immunerősítő, vagy bármi, ami a szívedhez közel áll. Igyekszem segíteni azzal, hogy megosztom a tapasztalataimat. Mindet nem próbáltam ki, de amiről értesülök kiteszem ide, és ha úgy érzed Neked is jó lehet, használd! Közben erősen higgy abban, hogy segít, meggyógyít!

Friss topikok

  • mide: Új korszak kezdetén Még régen, Nagyanyámtól hallottam, a hideg évszakok kezdetén, a természe... (2014.01.24. 12:49) Egy onkológus ajánlja figyelmetekbe!
  • Gyógyulj meg!: @DonJak: Köszönöm az érdeklődést:) Nem! Szerinte nem lenne jó neki... Aki nem hagyja, annak nem le... (2013.01.29. 17:05) Kurkuma

Spárga - gyógyító

2014.03.09. 15:48 Gyógyulj meg!

sp_rga2_1394375970.jpg_1936x1288

A spárga jótékony hatásairól szóló írást e-mail-en kaptam. A stílusa amerikaias, de fontos tudnivalókat tartalmaz a gyógyulni vágyók számára, ezért megosztom.

„Megtörtént esetek:

Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belőle reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta.

Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra. A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten. Az onkológus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.

Néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm kutatott a spárga után, akinek a barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről.

"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában. Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:

Biokémikus vagyok, aki specializálodott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során.

Néhány évvel ezelőtt hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezéséről a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a témával. Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk belőle néhányat:

  1. eset:

Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.

  1. eset:

Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül. Több éves gyógyszeres és sugárkezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek.

  1. eset:

Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971. március 5-én műtőasztalra került. A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás. A férfi április 5-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.

  1. eset:

Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála. 3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbe jött. Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át vesekő eltávolításon, le volt százalékolva a veséje állapota miatt. A spárga kúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.

Nem voltam meglepve az eredménytől, mert már 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek gyógyításában a The elements of materia medica cikkében.

Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.

Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást. Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról.

A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss). A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.

A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe.

Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este.

A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével. Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt. Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.

Mint biokémikus meg vagyok győződve a régi mondás igazáról: ami a gyógyításra jó, az a megelőzést is elősegíti. E teória alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga pürét, mint italt az étkezéseink kísérőjeként. Mi 2 evőkanálnyit hígítunk vízben az ízlésünknek megfelelően. Én forrón iszom, míg a feleségem hidegen fogyasztja. Mióta ezt iszogatjuk a rendszeresen végzett vérképvizsgálatok eredménye is javult, jó egészségnek örvendünk.

Mint biokémikus széleskörű tanulmányokat folytatok a rákbetegségek különböző fajtáinak a gyógyítását illetően. Az eredmények alapján meg vagyok győződve, hogy a spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.

A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet histones-nek hívnak és aktív szerepe van abban, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. Ez okból hiszem azt, hogy a spárga tartalmaz olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.

Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését. A US National Cancer Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabb glutathione tartalmú a tesztelt növények közül. Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.

Kérlek, terjeszd a hírt..., ez a legönzetlenebb dolog, amit bárki megtehet!”

 

Spárgás csirkefalatok

Hozzávalók:

40 dkg spárga

4 db. csirkemell

viz

olaj

Elkészítés:

Lebőrözünk, kicsontozunk négy kicsi csirkemellet, és az így kapott nyolc húsdarabot egy kissé kiverjük, szójamártással (Conchita ételízesítővel) bedörzsöljük. Egy óráig hűvös helyen állni hagyjuk, majd öt deka vajon mindkét felükön megsütjük. Közben sós, egy kiskanál cukorral ízesített vízben puhára főzünk 40 deka megtisztított, ujjnyi darabokra vágott spárgát, és leszűrjük, de levét félretesszük. Egy harmadik edényben, olajban ropogósra sütünk nyolc szelet zsúrkenyeret (a legjobb hozzá a szeletelt kenyér!), és forró tűzálló tálra egymás mellé rakjuk. Ráfektetjük a nyolc szelet sült húst, erre tesszük a főtt spárgát, és leöntjük a mártással, amelyet három deka vajból, egy púpos evőkanál lisztből, két deci spárgafőző vízből főztünk, egy deci tejföllel gazdagítottunk. A tálat csak néhány percre tesszük a sütőbe, hogy éppen csak átmelegedjék, de megpirítani nem szabad. Igaz, sok munka van vele, de megéri, mert rendkívüli finom.

 

Spárgás csirke

Hozzávalók:

60 dkg spárga

1,20 kg egész csirke

bors

Elkészítés:

Megtisztítunk 60 deka spárgát, és sós vízben, amelybe egy kiskanálnyi cukrot is tettünk. egészben puhára főzzük, majd leszűrjük, de a levét félretesszük. Négyfelé vágunk egy szép 1,20 kg-os csirkét, megsózzuk, és öt deka vajon mindkét felükön átsütjük. Egy kevés spárgafőző vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk, ha a levét elfőné, a spárga főzővízével - de mindig csak 1-2 kanálnyival pótoljuk. Végül a sütőben szépen megpirítjuk a pecsenyét. Közben öt deka vajból két púpos evőkanál liszttel meg négy deci spárgafőző vízzel sűrű mártást készítünk, egy fél citrom levével meg két deci tejföllel engedjük fel, de ezzel már csak átmelegítjük, de nem főzzük tovább. A tálra rakjuk a negyed csirkéket, közé kötegekben a főtt. forró spárgát és az egészet megöntözzük a mártással

 

Rakott spárga

Hozzávalók:

75 dkg spárga

40 dkg csirkemell

2 dl kefir

10 gr margarin

60 gr óvári sajt

1 cs. petrezselyemzöld

zsemlemorzsa

2 evőkanál folyékony édesítőszer

fehér bors,

gyömbér,

szurokfű

Elkészítés:

A kicsontozott csirkemellet ledaráljuk és margarinon vízzel puhára pároljuk. A spárgát megtisztítjuk és kisujjnyi darabokra vágjuk. Sóval és folyékony édesítőszerrel ízesített vízben megfőzzük. Tűzálló tálat margarinnal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a spárgát és ráterítjük a húst. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Fehér borssal, gyömbérrel, szurokfűvel fűszerezzük és meglocsoljuk kefirrel. Fogyasztás előtt a sütőben jól átforrósítjuk.

 

A császárné tyúk-levese

Hozzávalók:

1 egész tyúk,

35 dkg csirkemáj, zúza, szív vegyesen,

2 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér,

1 fej hagyma,

fél karalábé,

fél zeller,

10 dkg zöldborsó,

15 dkg spárga,

10 dkg levestészta,

só, szemes bors

Elkészítés:

Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. A fazekat levesszük a tűzről, a levest hagyjuk ülepedni, majd szűrjük le. Leveses tálba kiszedjük a májat, zúzát, szívet és a zöldségeket, közben a sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét, spárgát feldaraboljuk. Külön kifőzött levestésztát adunk hozzá, végül rámerjük az áttetsző levest. Forrón tálaljuk

 

Spárga-krémleves

Hozzávalók:

50 dkg csont,

10 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)

50 dkg spárga,

6 dkg vaj,

4 dkg liszt,

2 dl tej,

1 tojássárgája,

1 dl tejszín,

1 zsemle,

só,

cukor.

Elkészítés:

A csontból, a zöldségből erős csontlevest főzünk kb. 6 dl, leszűrjük, és ebben puhára főzzük az apróra vágott spárgát. Négy dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk a levest. Szűk szitán átpasszírozzuk, majd visszatéve a tűzre, hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Utána ízesítjük. A zsemlét kis kockákra vádjuk, és aranysárgára pirítjuk a maradék vajban. Tálalás előtt a levesbe öntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, majd tálaláskor a pirított zsemlekockát. Forrón tálaljuk

 

Spárgaleves

Hozzávalók:

Spárga,

petrezselyem,

vegeta,

só,

cukor,

A rántáshoz:

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A darabolt spárgát vegetás, enyhén sós melybe tettünk 1 mokkáskanál cukrot és megfőzzük.(kb. 15-20 percig). Ezután kevés világos rántással berántjuk. A tetejére vágott petrezselymet szórunk. Főzhetünk bele galuskát is.

 

La primavera

Hozzávalók:

20 dkg zsenge zöldborsó,

15 dkg nagy szemű fejtett bab,

20 dkg zöld spárga,

2 dl tejszín ,

3 dkg vaj, reszelt sajt,

só,

bors,

spagetti tészta

Elkészítés:

A babot sós vízben néhány percig főzöm, majd leszűröm. A zöldborsót kifejtem, a spárgát 1-2 cm-es darabokra vágom. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, beleteszem a zöldségeket, tejszínt és sajtot. Közepes lángon pár percig összesütöm őket. Akkor jó, ha a zöldségek még ropognak. majd teszek rá egy kis sót, borsot, és öntsük rá a spagetti tésztára.

 

Csőben sült spárga

Hozzávalók:

80 dkg spárga,

2 evőkanál olaj,

1 kávéskanál citromlé,

só,

kevés cukor,

20 dkg főtt sonka,

2 dkg vaj,

5 dkg parmezán sajt,

1 dl tejföl

Elkészítése:

A megtisztított spárgát egy evőkanál olajjal, citromlével, sóval, kevés cukorral megfőzzük, a levét lecsurgatjuk, olajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük. Erre rakunk egy sor főtt, vékonyra szeletelt sonkát, kevés reszelt sajtot, vajforgácsokat, erre jön egy sor spárga, majd megint sonka. Az utolsó réteg spárgát megszórjuk sajttal, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben közepes lángon megsütjük úgy, hogy a teteje aranybarnára piruljon.

 

Párolt spárga

Hozzávalók 4 személyre:

2 kg fehér spárga

8 szem kis burgonya

3 evőkanál citromlé

1 evőkanál cukor

3 evőkanál vaj

50 dkg füstölt sonka és gépsonka vegyesen

Előkészítés:

A spárgát vastagon meghámozzuk, fás végeit levágjuk, leöblítjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, puhára főzzük.

Elkészítés:

Felforralunk kb. 3 liter vizet. A spárgát négy csokorba szétosztjuk, és összekötjük. A vizet a citromlével, a cukorral, a vajjal, és sóval ízesítjük, és a spárgakötegeket kb. 20 percig főzzük benne. Kiszedjük a spárgát, lecsepegtetjük, levágjuk a cérnát a kötegekről, és tányérra rendezzük. Füstölt sonkával, gépsonkával, a főtt burgonyával és mártással kínáljuk.

 

Sonkás spárga

Hozzávalók:

fél vagy 1 kg spárga,

8 vékony szelet füstölt sonka,

8 evőkanál reszelt parmezán sajt,

8 dkg vaj,

só,

bors.

Elkészítés:

A spárgát hámozzuk meg, majd megmosva kössük csomóba. A spárgafejek egy magasságban legyenek, a szárakat vágjuk egyformára. Forró, sós vízben állítva húsz percig főzzük. A gyenge rügyeket víz ne érje, csak a gőz. A puha köteget bontsuk szét, csepegtessük le. Három-négy darabonként tekerjük a spárgákat vékony sonkaszeletbe. Egy tűzálló edényt vajazzunk ki, helyezzük el benne a sonkába tekert spárgát. Tetejét szórjuk meg a maradék vajdarabkákkal és reszelt sajttal, borssal ízesítsük. Forró sütőben addig süssük, míg a sajt elolvad. Frissen tálaljuk.

 

Spárgakocsonya II.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg spárga,

5 dkg cukor,

2 tojássárgája,

2 dl olaj,

1 kiskanál mustár,

1 csapott kiskanál porcukor,

pár csepp citromlé,

1 dl tejföl,

1 evőkanál zselatinpor,

néhány salátalevél

Elkészítése:

A spárgát gondosan megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Sóval, cukorral ízesítjük, puhára főzzük, majd leszűrjük, lehűtjük, de a levét megőrizzük. Közben cseppenként, habverővel beleverjük az olajat a tojássárgájába, és ha már vajkeménységű, mustárral, porcukorral, pár csepp citromlével ízesítjük, a tejföllel simára keverjük. A zselatint egy deci félretett főzővízzel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd időnként megkeverve kihűtjük. A mártásba csorgatjuk, majd a közben kihűlt spárgadarabokat is beleforgatjuk. Négy kerek, mély formát (vagy csészét) folpackkal kibélelünk, és a spárgasalátát belesimítjuk. Az alját megütögetjük, nehogy légbuborék maradjon benne, és legalább hat órára hűtőszekrénybe tesszük. (Nem fagyasztjuk!)
Végül négy kistányért salátalevelekkel kibélelünk, a spárgakocsonyát ráborítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és az egészet salátalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés:

Elkészítési idő: 1 óra (hűtés nélkül)

 

Spárga-krémleves

Hozzávalók:

2 bögre vágott spárga

1/2 bögre nem túl finomra vágott hagyma

2 bögre víz

1 leveskocka (csirkés)

1 1/2 bögre tej

2 evőkanal kukoricaliszt

1 kis kanál só

Elkészítése:

A spárgát, hagymát, vizet, sót, leveskockát feltesszük főni, 25 percig letakarva forraljuk. A tejet és a kukoricalisztet símára keverjük, majd hozzáadjuk a spárgához, és még egy percig forraljuk! Ha nagyon krémesre akarjuk, turmixoljuk le!

 

Zöld-fehér saláta

Hozzávalók 4 személyre:

2 tojás

2 szál újhagyma

30 dkg spárga (friss vagy konzerv)

30 dkg mélyhűtött borsó

1 evőkanál napraforgóolaj

1,5 dl natúr joghurt

1 teáskanál mustár

bors

Előkészítés:

A tojást keményre főzzük, majd meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A tavaszi hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A spárgakonzervet lecsepegtetjük, ha friss spárgából készítjük, a spárgát meghámozzuk, puhára főzzük, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.

Elkészítés:

 

A borsót forró vízben kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A joghurtot a mustárral, a sóval és a borssal összekeverjük. A borsót összekeverjük a spárgával, és az öntettel. Tányérokra szedjük, rátesszük a tojást, és megszórjuk az újhagymával.

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyulás spárga daganat

A bejegyzés trackback címe:

https://onk-aj.blog.hu/api/trackback/id/tr675851342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása