HTML

Gyógyulj meg!

A legfontosabb, hogy amikor meghallod a diagnózist, rosszindulatú daganat – a pánikból kilépve – kizárólag a gyógyulásra gondolj! Kutasd fel a legjobban tetsző, legkedvesebb gyógyulási módot. Ez lehet gyógynövény, tea, vitamin, immunerősítő, vagy bármi, ami a szívedhez közel áll. Igyekszem segíteni azzal, hogy megosztom a tapasztalataimat. Mindet nem próbáltam ki, de amiről értesülök kiteszem ide, és ha úgy érzed Neked is jó lehet, használd! Közben erősen higgy abban, hogy segít, meggyógyít!

Friss topikok

  • mide: Új korszak kezdetén Még régen, Nagyanyámtól hallottam, a hideg évszakok kezdetén, a természe... (2014.01.24. 12:49) Egy onkológus ajánlja figyelmetekbe!
  • Gyógyulj meg!: @DonJak: Köszönöm az érdeklődést:) Nem! Szerinte nem lenne jó neki... Aki nem hagyja, annak nem le... (2013.01.29. 17:05) Kurkuma

A rák már nem halálos kór

2013.01.11. 19:42 Gyógyulj meg!

beres-300x225_1357929499.jpg_300x225

A rák már nem halálos kór – ne bújjunk el előle, előzzük meg! 
A Béres Egészség Hungarikum Index reprezentatív felmérése szerint a megkérdezettek, azaz a magyar lakosság 41 %-a még sosem volt rákszűrésen, 26 %-uk pedig még tippelni sem tudott, amikor arra a kérdésre kellett volna válaszolnia, mi okozza a daganatos megbetegedéseket. A rák az egyik leggyakoribb halálok hazánkban – viszont ha időben felismerik, nagyon nagy százalékban gyógyítható, úgy tűnik, mi mégis inkább a homokba dugjuk a fejünket félelmünkben… A rák ma már nem halálos kór – pontosabb, ha krónikus betegségnek nevezzük, hiszen a korai felismerés mellett jól gyógyítható, ám folyamatos kezelést, gondozást igényel. Az emberek fejében azonban a daganatos megbetegedések még mindig stigmák, és sokak számára a szűrővizsgálat nem a megelőzés lehetőségét jelenti, sokkal inkább egy lehetőséget arra, hogy kiderülhet valami, amitől rettegni „kell”.  
A Béres Egészség Hungarikum Index felmérésében megkérdezettek 41%-a még sohasem volt rákszűrésen.
A szám döbbenetes, de magyarázat a daganatos betegségek nagyszámú előfordulására hazánkban. Az alacsony részvétel oka pedig talán a rossz kommunikáció. A nők körében például országosan 40 %-os a részvételi arány az emlő-, illetve a méhnyakrák-szűréseken, de mindkét betegség megelőzéséért évek óta, hírességek szerepvállalásával határozott és hangos kampány zajlik. A prosztata-, a szájüreg- vagy a végbélrák szűrése eddig háttérbe szorult, nem is nagyon beszéltünk róluk, pedig egy férfinak ugyanolyan gondot kéne fordítania húszas éveiben a heréi, ötvenes éveitől a prosztatája rendszeres vizsgálatára, mint egy nőnek a melle vagy a méhe egészségére. A felvilágosító- és szűrőprogramokban dolgozók folyamatosan azért küzdenek, hogy az általános „onkológiai éberség” ne csak a szak- és háziorvosok, de a civilek fejében is ott munkáljon. A különböző korosztályokhoz a saját nyelvükön kellene szólni, a legjobb, ha egy „közülük való” mesél mondjuk, a tartósítószerben és cukorban gazdag élelmiszerek rákkeltő hatásairól, vagy a tapintásos herevizsgálat fontosságáról, hiszen a megnagyobbodás vagy duzzanat betegség jele lehet, amit időben észre kell venni, de ha erről senki nem beszél, honnan tudhatnánk! Azt is érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy egy fogorvosi vizsgálat során lényeges rákérdeznünk a szájüregünk, a szájnyálkahártyánk általános állapotára, ne csak arra az egy lyukas fogra koncentráljunk, ami miatt elmentünk az orvoshoz. Igaz, hogy neki kell kiszúrnia, ha felüti a fejét egy rákmegelőző állapot, de merjünk mi is felszólalni az egészségünk érdekében.  
A daganatos betegségek vélt okai között a helytelen, egészségtelen táplálkozást spontán módon csupán a megkérdezettek 15,5%- a említette. Csak a felmérésben résztvevők kb. fele, 49%-a értett egyet azzal, hogy a daganatos betegségek egy része helyes táplálkozással megelőzhető lenne.
Pedig a prevenció kulcsa: az egészséges életfelfogás. A dohányzás visszaszorítása, a nem dohányzók védelme, az egészségkárosító szenvedélyek és szokások (mértéktelen napozás, szoláriumozás, alkohol-, cukor-, és zsírfogyasztás) mellőzése, rendszeres mozgás, a személyi higiénia kialakítása.
Tanuljunk meg szervezetünk jelzéseiből olvasni! Ha valahol duzzadt, gyulladt, fáj, a megszokottól eltérő reakciókat produkál, forduljunk orvoshoz mihamarabb, illetve sajátítsuk el az önvizsgálat eszközeit. Merjünk prüdéria nélkül beszélni a testünkben zajló folyamatokról, a szexuális szokásainkról, és azokról, amelyek betegséget okozhatnak. Meglepő például, hogy mára az AIDS-től való félelem gátja szinte megszűnni látszik. A harminc-ötven közötti korosztály egyre kevésbé használ óvszert alkalmi partnereivel, pedig eddig ennek köszönhetően is kevesebb volt a méhnyakrák, mivel kevésbé terjedt a betegséget okozó humánpapillóma vírus.  
Tegyünk lelki egészségünkért is!
Az erős immunrendszer a békés psziché és a karbantartott test ajándéka. A megfelelő táplálkozás és mozgás mellett oda kell figyelnünk lelki egészségünkre is. Jó lenne, ha hazánkban is bekövetkezne az a gondolkodásmódbeli váltás, aminek következtében nem lesz kellemetlen pszichológussal, pszichiáterrel, mentálhigiéniés szakemberrel konzultálni egy élethelyzeti válság idején. Külföldön ez teljesen elfogadott, nálunk ellenben a „nem vagyok én őrült”, illetve a „miben tudna segíteni egy idegen” felkiáltás az általános reakció ebben a kérdésben. A legnehezebb, hogy bevalljuk önmagunknak: nem találjuk a megoldást, segítségre szorulunk. Viszont, ha megtaláljuk – akár szakértő bevonásával – személyiségünkben fejlődünk, szert teszünk egy megoldási mintára, és a probléma nem „rág belülről”, nem okoz majd feszültséget legközelebb. 
Táplálkozással a rák ellen – hogyan?
–    A paradicsom fogyasztását a kutatók bármilyen formában és mennyiségben ajánlják, mivel karotinoid tartalma miatt antioxidáns- és szabadgyök-lekötő hatással bír, ugyanakkor értékes C-vitamin-forrás.
–    A brokkoliban található fitokemikália gátat szab a rákos sejtek burjánzásnak.
–    A spenótnak jelentős a vas, a folsav, és a B-vitamin tartalma. Utóbbinak köszönhetően emésztést-elősegítő hatással bír, csökkenti a vér cukortartalmát, és serkenti a hasnyálmirigy inzulintermelését, ezért a cukorbetegek étrendjének is fontos összetevője.
–    A fokhagyma allylszulfid tartalmánál fogva védi a szívet, az érrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, erős gombaölő és antibakteriális hatással bír. Tumor-visszaszorító képességét eddig csak laboratóriumi körülmények között sikerült bizonyítani.
–    A „kék ékkőnek” nevezett áfonya, az eddig ismert legtöbb antioxidánst tartalmazó gyümölcs, serkenti az agyműködést, javítja a memóriát, az egyensúlyérzéket és a navigációs képességet.
–    A mandula, a kesudió és a dió csökkenti az érrendszerben a rossz koleszterint (LDL), ugyanakkor a jó koleszterin (HDL) szintjének növekedését idézi elő, ily módon az infarktus megelőzésének irányában hat. Az olajos magvakban található savak olyan folyamatot indítanak el a szervezetben, amelynek eredményeképpen a rákos sejtek önmagukat pusztítják el.
–    A zabpehely béta-glukon tartalmánál fogva felszámolja azokat a felhalmozódott, felesleges koleszterinegységeket, amelyekre a szervezetünknek már nincsen szüksége. Magas proteintartalma miatt laktató, és a bélműködésre is jó hatással van, mivel étkezési rostban meglehetősen gazdag.
–    Rákellenes hatást kiváltó ital a zöld tea: polyfenolokat, fitokemikáliákat tartalmaz és közel százszor annyi antioxidánst, mint a C-vitamin.
–    Tisztító, immunrendszer-erősítő, rákmegelőző étek a káposzta. Tisztítja a gyomor nyálkahártyáját és a béltraktust, ezért a fekélybetegek számára ajánlott a fogyasztása. A káposztában számos, a test védekező rendszerét támogató anyagot találtak, de kiderült az is, hogy megakadályozza a korai öregedést, erősíti az érfalakat, és epekőképződés-ellenes hatása van. A tejsavas erjesztésű savanyú káposzta gyógyítólag hat az elsavasodott vérrel kapcsolatba hozható betegségekre, mint például a reuma vagy a rák.   
A Béres Egészség Hungarikum Program daganatos megbetegedésekkel foglalkozó témájának szakértője: Dr. Dank Magdolna osztályvezető egyetemi docens, Semmelweis Egyetem Onkoterápiás Klinika

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyulás daganat

A bejegyzés trackback címe:

https://onk-aj.blog.hu/api/trackback/id/tr925012808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása