HTML

Gyógyulj meg!

A legfontosabb, hogy amikor meghallod a diagnózist, rosszindulatú daganat – a pánikból kilépve – kizárólag a gyógyulásra gondolj! Kutasd fel a legjobban tetsző, legkedvesebb gyógyulási módot. Ez lehet gyógynövény, tea, vitamin, immunerősítő, vagy bármi, ami a szívedhez közel áll. Igyekszem segíteni azzal, hogy megosztom a tapasztalataimat. Mindet nem próbáltam ki, de amiről értesülök kiteszem ide, és ha úgy érzed Neked is jó lehet, használd! Közben erősen higgy abban, hogy segít, meggyógyít!

Friss topikok

  • mide: Új korszak kezdetén Még régen, Nagyanyámtól hallottam, a hideg évszakok kezdetén, a természe... (2014.01.24. 12:49) Egy onkológus ajánlja figyelmetekbe!
  • Gyógyulj meg!: @DonJak: Köszönöm az érdeklődést:) Nem! Szerinte nem lenne jó neki... Aki nem hagyja, annak nem le... (2013.01.29. 17:05) Kurkuma

Lapacho

2013.01.11. 19:36 Gyógyulj meg!

lapacho_tea_1357929294.jpg_263x370

Lapacho, daganatok, gyulladások
Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, és sokféle betegség kezelésére használják a magasra növő, csodálatos virágokat hozó és akár 700 évig is élő Lapacho-fa kérgét. Évente egy-kétszer szedik le a belül vörösesbarna kérget, melyet apróra reszelnek, s teaként fogyasztják. A fakéreg 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt. Csak 35-40 éve figyeltek fel a tudósok arra, hogy a perui és bolíviai inkák a növényi kivonatot nagyon eredményesen alkalmazzák gyulladások, ízületi panaszok és daganatok kezelésére. Ezután megkezdődtek az intenzív kutatások a hatásosság igazolására és a hatóanyagok kiderítésére.
A Dél-Amerikában őshonos Pau d' Arco vagy Ipe roxo, Lapacho, Taheebo néven ismert fa kérgének széles körben elterjedt használata miatt Brazíliában nemzeti jelképnek számít. Mintegy 100-féle fa tartozik a tabebuia fajok közé, ezek közül a Tabebuia impetiginosa a legismertebb. Az indiánok nyálkahártya- és bőrfekélyek, hasi panaszok, különféle daganatok, reumás, fájdalmak, asztma, fertőzések és legyengülés esetén alkalmazzák előszeretettel.
HOGYAN HAT?
Az 1960-as években indított kutatások után többféle hatóanyagot is sikerült kimutatni a fakéregből. A fő hatástani cso portba a naphto- és furano-naphtochinon nevű alkaloidok (lapachole és lapachone) tartoznak, de nagyobb adag flavonoid, izokumarin, kumarin, szaponin, iridoglikozid és fenolkarbonsav is található benne.
Viszonylag sok benne az ásványi anyag és a nyomelem: kalcium, magnézium, foszfor, cink, szilícium, mangán, molibdén, réz, vas, kálium, nátrium, kobalt, bór, arany, ezüst, stroncium, bárium, jód és nikkel.
A hatóanyagok közös hatásának eredményeként a növény:
•    Immunstimuláló: ez főleg a chinonoknak (alkaloidoknak) köszönhető, melyek kis koncentrációban (nanogrammnyi adagban), azaz még teában is képesek aktiválni a fehérvérsejtek (granulociták és T-limfociták) takarító- (fagocita) funkcióját. Ezért könnyebb a betolakodó kórokozók és a rossz (daganatos) struktúrájú sejtek eltávolítása.
•    Antibiotikus: segíti a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák legyőzésében.
•    Fokozza a sejtek anyagcseréjét: különösen a májsejtek méregtelenítő tevékenységét és a nyirokkal történő salakanyagtranszportot fokozza.
•    Daganatgátló: a Lapacho-alkaloidok (nanogrammnyi mennyiségben is) gátolják a daganatsejtek szaporodását. Ezenkívül az immunstimuláló hatásnak köszönhetően javul a szervezet ellen álló ereje, a salaktalanító funkciók támogatásával pedig könnyebbé válik a kemoterápia mellékhatásainak leküzdése. Ezenkívül magas ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően elősegíti a vérképzést, tehát a vérkép regenerálódását.
•    Gyulladásgátló: ez a hatóanyagok antioxidáns (szabadgyök-fogó) tulajdonságával magyarázható. Csökkenti a sejtmembránok szétesését, és a belőlük keletkező gyulladáskeltő prosztaglandinok szintjét.
•    Fájdalomcsillapító: ez is a prosztaglandinok termelődésének csökkenésére vezethető vissza.
•    Fokozza a kiválasztást: serkenti a nyálkahártyák mirigyeinek nyákelválasztását, javítja a vizelet kiválásztását, a máj méregtelenítését, a nyirokkal történő salakanyag-eltávolítást.
MIKOR AJÁNLJUK?
•    Legyengült immunrendszer, gyulladások, visszatérő fertőzések (bakteriális, vírusos, gombás), allergiák, asztma kezelésekor.
•    Gyulladáscsökkentőként: ízületi, bél-, bőr-, légúti és húgyúti gyulladásoknál.
•    Daganatos betegségeknél: kiegészítésül az immunrendszer erősítésére, a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére.
•    Anyagcsere-aktiválására: fogyókúrák kiegészítésére, cukorbetegségben, magas vérnyomás esetén.
•    Salaktalanító kúrákhoz: a máj méregtelenítésének elősegítésére, a nyirokrendszer salaktalanítására, a nehézfémek kiválasztására.
HOGYAN HASZNÁLJUK?
1 liter vízhez forrás után 1 púpos evőkanálnyi fakérget adjunk, főzzük 5 percig, majd hagyjuk 15-20 percig lefedve állni. Ha leszűrtük, kevés mézzel, gyümölcslével ízesíthetjük. Önmagában enyhén füstös, vaníliás aromájú. 6 hétig napi 1-1,5 litert igyunk meg, majd 4 hét szünet után ismételjük meg a kúrát.


Szólj hozzá!

Címkék: gyógyulás daganat lapacho

A bejegyzés trackback címe:

https://onk-aj.blog.hu/api/trackback/id/tr235012799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása